Óriásit nőtt a használtautó-piac

2024.08.21. 13:40
Az év eleje óta folyamatosan erősödik, júliusban pedig óriásit nőtt a használtautó-piac a Datahouse adatai szerint.

A több hónapja tartó árcsökkenésnek is köszönhetően júliusban óriásit nőtt a használtautó piac: a Datahouse adatai szerint a múlt hónapban 81 061 használt személyautó cserélt gazdát, ami csaknem 19 százalékkal több a tavaly júliusban regisztrált 68 270-nél – közölte a Használtautó.hu szerdán az MTI-vel.

A közleményben Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője hozzátette, 2024 eleje óta folyamatosan erősödik a használtautó-piac. Az idei csúcs 24,9 százalékos növekedéssel a február volt, de átlagosan eddig minden hónapban 13 százalékos ugrást láttak.

Arra is kitértek, hogy az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt autók körében nem történt komoly változás: az élen az Opel Astra, Suzuki Swift és Volkswagen Golf található.

Matas Buzelis, a carVertical autóadat-szolgáltató szakértője nemrég az Indexnek nyilatkozott arról, hogy az új autók piacának élénkülése a használtpiacot is stabilizálta, ugyanakkor az elektromos autók értékesítése megtorpanhat.

Ezzel kapcsolatban azt írtuk, az utóbbi években nem csökkent a magyar vásárlók német autók iránti lojalitása. Az Opel, a Volkswagen és a BMW idén is a legnépszerűbb használtautó-modellek között szerepeltek. A kelendő modellek esetében ugyanakkor gyakoribb a kilométeróra-csalás.