Az OTP lett Szlovénia legnagyobb bankja

2024.08.22. 15:58
Fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP Csoport Szlovéniában. A bankcsoport két bankja, az SKB Banka és a Nova KBM d.d., minden szükséges szabályozói jóváhagyást követően csütörtökön jogilag sikeresen összeolvadt, és ettől kezdve egy márkanéven, OTP Bankaként folytatja tovább tevékenységét.

A két bank jogi egyesülésével az SKB Banka összes kötelezettségét és jogát a Nova KBM mint egyetemes jogutód vette át. Az új bank neve péntektől OTP Banka d.d., és jogi székhelye Ljubljanában lesz. Az új, egyesült bank tevékenysége kiegészül az SKB Leasing, az SKB Leasing Select és az Aleja Finance leányvállalatok lízing- és faktoringszolgáltatásaival. Az OTP közleményében azt írta, hogy

ez volt a legnagyobb bankfúzió Szlovénia eddigi történetében.

Az OTP Banka rendelkezik a legnagyobb hitel- és betétpiaci részesedéssel Szlovéniában, és (a bulgáriai DSK után) a második legnagyobb nem magyarországi tagja a nemzetközi OTP Csoportnak.

A jogi összeolvadást az operatív egyesülési folyamat követi, amely magában foglalja a legjobb banki termékek, szolgáltatások és digitális banki csatornák egyesítését. Az SKB Banka ügyfelei bankszámláinak technikai migrációja és az OTP Banka információs rendszerébe történő átvitele augusztus 30. és 2024. szeptember 2. között várható.

Az új pénzintézet mindkét bank legjobb tulajdonságaira fog építeni. A mintegy 2500 munkatárs széles körű tudására és elkötelezettségére alapozva az OTP Csoport Szlovéniában továbbra is kiváló, bizalmon alapuló univerzális banki szolgáltatásokat nyújt, szilárd kapcsolatokat épít ki az ügyfelekkel, digitális fejlesztéseket hajt végre, és hozzájárul a szlovén gazdaság növekedéséhez és fejlődéséhez – áll a közleményben.