Kiderült, mik voltak a nyár legkeresettebb termékei

2024.08.26. 13:37
A nyár legkeresettebb termékei mind a pihenést és a szórakozást szolgálták, azonban a túrázók által használt eszközök is megugrottak a legmelegebb hónapokban.

Felmérést készített az Árukereső, amelyből kiderül, hogy melyek voltak a magyarok által legtöbbet vásárolt termékek az elmúlt évszakban. Mivel nyár van, ezért természetesen a kikapcsolódáshoz köthetők a legnépszerűbb cikkek, mint az elektronikai termékek vagy a természetjárást könnyítő tárgyak.

Az idei nyár legnépszerűbb termékei az ismét trendivé váló MP3- és MP4-lejátszók, a kerékpáros telefontartók, a szelfibotok, az e-book-olvasók és a VR-szemüvegek voltak.

Az Árukereső felmérése alapján a retró zenelejátszókra a felhasználók 44 százaléka keresett rá, míg a kerékpáros tartozékot 42 százalék kereste, a bluetoothszos nyomkövetők és az analóg kamerák iránt 32-32, a VR-szemüvegek felől pedig 26 százalék érdeklődött. Ezek mind a nyári nyaralást vagy otthoni kikapcsolódást könnyítő termékek, ami nem meglepő a nyári szünet és szabadságok időszakában.

Júliusban inkább a túrázással kapcsolatos termékek domináltak az Árukereső oldalán. Ebben a hónapban 37 százalékkal több szelfibotot kerestek a vásárlók, 18 százalékkal ugrott meg az e-könyv-olvasók száma, GPS-t 12 százalékkal többen kerestek, valamint a powerbankek és akkumulátorok is kelendőbbek voltak.

Éves viszonylatban a VR-szemüvegek voltak az idei szezon királyai, ugyanis 24 százalékkal több keresés érkezett rájuk, mint tavaly, kiegészítőikre pedig 174 százalékkal több felhasználó nézett rá. Bár nem ilyen drasztikus, de nagy ugrást tapasztaltak a mobiltelefonok alkatrészei is, amelyek 63 százalékkal voltak népszerűbbek.

A fényképezők és objektívek 54-43 százalékot ugrottak, és a projektorokat is többen választják otthoni, kerti filmezéshez – áll az Árukereső közleményében.