Kiderült, mi lesz a sorsa a legendás magyar sajtműhelynek

2024.09.03. 06:43
A cégeladás egy múló bolondéria volt – mondta Cserpes István a Heteknek adott friss interjúban. Elárulta, az ad neki megnyugvást, ha folytatja a családi üzletet, a Cserpes Sajtműhely vezetését.

Lezárult egy korszak, eladják a Cserpest – ezzel a címmel írtunk tavaly arról, hogy Cserpes István vállalkozásánál bejelentkeztek a vevők. 

A Forbesnak akkor úgy fogalmazott, hogy nem volt könnyű döntés, mert a cégre úgy tekint, mintha a hatodik gyermeke lenne, szerinte olyan ez, mintha férjhez adná a lányát.

Most azonban kiderült, mégsem adja el tulajdonosa a Cserpest. A Hetek készített interjút Cserpes Istvánnal, aki a lapnak úgy fogalmazott: „A cégeladás egy múló bolondéria volt.” 

„Az ad megnyugvást, ha folytatom a családi üzletet”

Tavaly még úgy vélekedett a cégvezető, hogy ő már gátja lenne a fejlődésnek vagy bármiféle szerkezetváltásnak. „Harminc intenzív évnél több nem várható el egy embertől” – fogalmazott. Azóta viszont már máshogy érez.

Heteknek adott friss interjúban azonban azt mondta, találtak ugyan megfelelő jelöltet, rájött, „nem ez a követendő út”, és az ad neki megnyugvást, ha folytatja a családi üzletet.

A Cserpest pedig gőzerővel fejlesztik tovább, megújítják az 1992-ben alapított céget. Az interjúból olyan is kiderül, amiről korábban nem hallottunk, méghozzá, hogy

egy „nagyon súlyos emberi árulás, anyagi lehúzás” okozta a korábbi mélypontot a cégnél, ami évekent át úgy zajlott, hogy fel sem ismerték.

Cserpes István szerint a nehézségek után a tanulság az, hogy „a talpon maradásban kulcsfontosságú az emberi tényező, az, hogy kibe helyezzük a bizalmunkat, mert az ilyen visszaélések sajnos teljesen általánosak”.

Részletekbe ugyan nem bocsátkozott, azt felfedte, hogy azok, akik korábban meglopták és átverték, a tulajdonosváltás hírére mind elhagyták a vállalkozást.