Komoly gyomrost kapott Elon Musk, 15 millió dollárra perelték a cégét

2024.09.22. 12:39
A Cards Against Humanity (CAH) kártyajátékgyártó vállalat 15 millió dollárra perli a SpaceX-et birtokháborítás és rongálás miatt. Közleményében azt állította, hogy Elon Musk cége „elb***ta a földet, és kérdezés nélkül ráöntötte a sza*át a gyönyörű telkünkre”.

A Cards Against Humanity 15 millió dollárra (5,2 milliárd forint) perli a SpaceX-et, azt állítva, hogy Elon Musk cége jogtalanul használta és megrongálta a Texasban található területüket. A telket a kártyajátékgyártó vállalat 2017-ben vásárolta abból a célból, hogy megnehezítse Donald Trump volt elnök számára a határfal építését a területen – írta a Sky News vasárnap.

Most birtokháborítás és rongálás miatt a Cards Against Humanity 15 millió dollár kártérítést követel a SpaceX-től.

A Cards Against Humanity a Save America kampányukon keresztül kiadott közleményében azt mondta, hogy a SpaceX „elb***ta” a földet, és azt állította, hogy Musk „úgy gondolta, hogy kérdezés nélkül ráöntheti a sza*át a gyönyörű telkünkre”.

A Cards Against Humanity szerint a SpaceX nagy, modern épületek felhúzásával tönkretette és „megváltoztatta a környék dinamikáját”, kárt okozva a CAH területén. A cég aztán azt állította, hogy a SpaceX egy alacsony ajánlatot tett a terület megvásárlására, és 12 órás ultimátumot adott nekik. Ezt a CAH visszautasította, és azt üzente: „Menj a fenébe, Elon Musk, találkozunk a bíróságon”.

A kártyavállalat egy weboldalon – elonowesyou100dollars címmel – közölte, hogy 15 millió dollár kártérítést követel, és 100 dollárt ajánlott fel a Save America kampány eredeti előfizetőinek, ha megnyerik a keresetet.

Mint írtuk, az elkövetkező három évben Elon Musk megnégyszerezheti vagyonát, és ezzel ő lehet az első ember, aki dollárbilliomosnak vallhatja magát. A SpaceX alapítójának tulajdonában van a többi között az elektromos autókat gyártó Tesla, amelynek piaci értéke már jövőre elérheti az egybillió dollárt.