Kiderült, ki lett az év üzletembere Magyarországon

EOY 2024 Hegedus Eva fodijas
2024.10.17. 15:54
A Gránit Bank társalapítója és elnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva nyerte el a fődíjat EY Magyarország nevű vállalat által megrendezett Az Év Üzletembere program gáláján. Így a verseny globális döntőjében, Monte-Carlóban is ő képviseli majd Magyarországot.

A díjat Varga Mihály pénzügyminiszter, Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója és Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa (a díj előző birtokosa, aki egyben  a független bírálóbizottság elnöke is volt) adta át – derült ki a Gránit Bank közleményéből, amelyet az Indexhez juttattak el.  Mint írták,

Az Év Üzletembere díj Magyarországon már két évtizede ismeri el azokat a kiemelkedő teljesítményt felmutató vezetőket, akik választ adnak a gazdasági kihívásokra,

és innovatív megoldásaikkal az üzleti eredmények mellett aktívak a társadalmi felelősségvállalás területén is.

„A program olyan üzletembereket ismer el, akik nem csak saját sikereikért dolgoznak, hanem formálják a jövő gazdaságát és társadalmát is. Az ő példájuk a biztosíték arra, hogy kockázatvállalással, kitartással és folyamatos innovációval bármi elérhető” – hangsúlyozta Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója. 

A független bírálóbizottság döntése alapján a fődíjat elnyert Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. társalapítója és elnök-vezérigazgatója képviselheti Magyarországot a World Entrepreneur of the Year globális döntőjében, Monte-Carlóban. Hegedüs Éva a pénzintézet 2010-es megalakulása óta vezeti a társaságot, amely mára Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő hitelintézetévé vált.

Vezetése alatt a Gránit Bank az élére állt az online banki szolgáltatásoknak, ügyfeleit fiókhálózat nélkül, kizárólag digitális csatornákon keresztül szolgálja ki. Innovációi, mint a videóbank vagy az Öko Kalkulátor nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is úttörő megoldásoknak számítanak. Hegedüs Éva célja, hogy a Gránit Bank világszinten is megkerülhetetlen szereplővé váljon.

„Büszke vagyok arra, hogy a Gránit Bank részvényeseként közel 15 éve egy olyan dinamikusan növekvő, innovatív és a jövőbe tekintő bankot vezethetek, amely folyamatosan új utakat keres a digitalizáció, az AI alkalmazása és a fenntarthatóság terén. Hálás vagyok minden munkatársamnak, a Gránit Bank csapatának, akikkel a pályám során együtt dolgozhattam. Köszönöm a részvényeseknek a támogatást, az ügyfeleinknek a bizalmat, ennek a díjnak ők is részesei” – mondta Hegedüs Éva a díj átvételekor.

(Borítókép: Gránit Bank)