Országos ellenőrzést tart a NAV, ezeken a helyeken csapnak le az ellenőrök

2024.10.27. 07:49
A mindenszentek és halottak napja közeledtével a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak fokozott ellenőrzéseire kell számítani országszerte. Mutatjuk, hol csapnak le az ellenőrök.

Több helyen is ellenőrzést tartanak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, jellemzően a közelgő ünnepekhez kapcsolódó, koszorú-, virág- és ajándékkereskedők termékeit ellenőrzik. Vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását is.

Eszerint a következő régiókat érintik az ellenőrzések: 

Észak-Budapest, ahol a NAV munkatársai október 28. és 31. között tartanak ellenőrzést. Dél-Budapest, itt október 24. és november 4. között vizsgálódnak. Kelet-Budapest, ahol október 28. és 31. között várhatóak az ellenőrök.

Bács-Kiskun vármegye ahol október 28. és november 3. között ellenőriznek, megjelenésükre a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet.

Baranya vármegye, itt a NAV munkatársai október 28. és november 3. között kedden, szerdán és csütörtökön a halloween, a mindenszentek és a halottak napja közeledtével, a vármegye egész területén ellenőrizhetik a zöldség-, gyümölcs-, virág-, koszorú-, mécses- és ajándékkereskedőket. Itt az ellenőrök a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is vizsgálják.

A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés vármegyében október 21. és 31. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai úgyszintén a virágboltokban, valamint a koszorú- és mécsesárusoknál ellenőriznek.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai mindenszentek napja előtt a virág kis- és nagykereskedők, a koszorú készítők, a virágárusok nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik 2024. október 30–31-én.

Győr-Moson-Sopron vármegyében október 14. és november 1. között ellenőrzik a koszorút, virágot, gyertyát árusító vállalkozásokat. Fejér vármegyében a revizorok október 21. és 31. között tartanak ellenőrzést. Hajdú-Bihar vármegyében október 28. és 31. között tartanak ellenőrzést, ezen túl a vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Távol-keleti termékeket árusító vállalkozásokat is ellenőriznek

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben a vármegye területén található személy- és vagyonvédelmi, valamint a távol-keleti termékeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és október 31. között szintén a koszorút, virágot, mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik, továbbá itt is figyelik a megye építkezésein a szabályos foglalkoztatást.

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és 31. között tartanak ellenőrzést a virágot, koszorút, mécsest értékesítőknél. Nógrád vármegyében október 28. és 31. között ellenőriznek, október 28-án hétfőn a Balassagyarmati járásban, október 29-én kedden a Bátonyterenyei járásban, október 30-án szerdán a Pásztói járásban, október 31-én csütörtökön pedig a Salgótarjáni járásban ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virágokat, koszorúkat, valamint mécseseket árusító kiskereskedőknél. 

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és november 3. között a virágkereskedéseket ellenőrzik. A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. október 21. és 31. között a bioboltokban, a virágüzletekben, illetve a koszorú- és mécsesárusoknál ellenőriznek a vármegyében. Az ellenőrzések itt kiterjednek a közterületen árusító szezonáliszöldség- és gyümölcskereskedőkre, az online vásárlásokra, illetve a jövedéki termékekre is.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 28. és 31. között a közelgő mindenszentekhez és a halloweeni hagyományokhoz kapcsolódó termékek értékesítőit, azaz a koszorút, virágot, sírdíszt, mécsest forgalmazókat, valamint az édességet,

„faragható” tököt és dísztárgyakat árusítókat ellenőrzik.

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 21. és 31. között a virág- és koszorúárusokat ellenőrzik. Eszerint október 28-án hétfőn Dunaföldváron, október 29-én kedden Tamásiban, október 30-án csütörtökön Szekszárdon, október 31-én pénteken Dombóváron vizsgálódnak. 

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai  október 28. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest értékesítőket ellenőrzik. A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 24. és november 1. között a koszorút, virágot, mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik. A NAV honlapján az Adótraffipax rovatban elérhetők a jogkövetési vizsgálatok, próbavásárlások tervezett helyszínei és időpontjai.