Olivér
4 °C
8 °C

Akár nyolc évet is kaphat a letartóztatott NAV-osztályvezető

2018.09.07. 10:45

Négy embert vettek őrizetbe a NAV osztályvezetőjén kívül csütörtökön hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) főügyésze pénteken az MTI-vel. 

Csütörtökön írtuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal óbudai központjában őrizetbe vették a NAV közép-magyarországi bűnügyi igazgatóságának osztályvezetőjét, amiért hagyta magát megvesztegetni. Az ügyészség a hírt megerősítő közleményében nem közölt semmi részletet magáról a bűncselekményről, csak azt, hogy a nyomozásban a KNYF ügyészei szorosan együttműködnek a NAV bűnügyi főigazgatóságával.

A volt osztályvezető a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettéért két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

A főügyész azt közölte még az MTI-vel, hogy szemben az Átlátszó.hu csütörtöki értesülésével, a gyanúsítottakat kényszerítő eszközök alkalmazása nélkül állították elő, vagyis nem bilincsben vitték el a NAV-központból.  Valamennyi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?