Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Haladékot adnának a szakszervezetek a Tescónak

2017.09.11. 14:51

A pénteki és szombati sztrájk után hétfőn tárgyalt a Tesco a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel. A 24.hu információi szerint a tárgyaláson a szakszervezetek, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) kompromisszumot ajánlottak: 

október 2-ig adnának haladékot az áruházláncnak, hogy reagáljon a bérkövetelésükre. 

A dolgozók képviselői továbbra is 25 százalékos béremelést követelnek. A Tesco arra is haladékot kapott, hogy előálljon egy programmal, amellyel mérni lehet az áruházak működését, és meg lehet állapítani, hogy mekkora létszámbővítésre lenne szükség. Erre szeptember 25-ig adna időt a két szakszervezet.  A KDFSZ továbbra is fenntartja, hogy 15 százalékkal több dolgozó kellene a Tesco áruházaiba, de a felmérés alapján megvizsgálná, hogy az egyes üzletekbe mennyi embert kellene még felvenni. 

A szakszervezetek vállalták, hogy egyelőre nem tartanak újabb sztrájkot, viszont a sztrájkbizottságokat nem oszlatják fel. Szerdán folytatódnak a tárgyalások, akkor a szakszervezetek vezetői a Tesco közép-európai menedzsmentjével egyeztetnek majd. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke szerint már ez is nagy siker, ugyanis eddig még nem tárgyaltak ilyen magas szinten a cég vezetésével, mióta csak a Tesco Magyarországon van.