Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Raiffeisen otthagyná Lengyelországot

2014.12.17. 08:01

A Reuters hírügynökség értesülése szerint az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) megválna lengyelországi érdekeltségétől, a Raiffeisen Polbanktól.

"A Raiffeisen lengyel érdekeltsége eladó" - tájékoztatta a hírügynökséget egy az ügyhöz közelálló forrás. Az értesülést két másik forrás is megerősítette, hozzátéve, hogy az RBI a Citigroupot kérte fel potenciális vevők felkutatására.

A Raiffeisen Polbank eszközértéke alapján a nyolcadik legnagyobb lengyel kereskedelmi bank, az idei első kilenc hónapban 172 millió zloty (46 millió euró) nyereséget ért el.

Az RBI mostani lengyel bankjának egy részét a görög EFG Eurobanktól vásárolta meg 2012-ben 460 millió euróért és vonta össze meglévő érdekeltségével. A lengyel pénzügyi felügyelet azzal a feltétellel engedélyezte az ügyletet, hogy az RBI legkésőbb 2016 közepéig vagy tőzsdére viszi a Raiffeisen Polbank részvényeinek 15 százalékát, vagy a saját részvényét vezeti be a varsói tőzsdére.

Az RBI az elmúlt hónapban erősítette meg, hogy magyarországi érdekeltségére tett vételi ajánlatokat vizsgál, tárgyalásokat folytat ukrán érdekeltsége, az Aval bank eladásáról, illetve foglalkozik a szlovén piac elhagyásának a gondolatával.