Már nyoma is van a Quaestor öncsődjének

2015.04.03. 08:39

Valutaváltó

Már hivatalos nyoma is van a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődjének, az erről szóló hirdetmény ugyanis április 2-án megjelent a Cégközlönyben – írja a Portfolio.

A cég vezetői korábban azt mondták, hogy már március 9-én bejelentették az öncsődöt, annak viszont akkor nem volt semmi nyoma, hogy a bíróság tényleg meg is kapta és be is fogadta azt, ennek ugyanis meg kellett volna jelennie a Cégközlönyben. Kiderült, hogy a cég vezetői nem mondtak igazat, és csak március 19-én jelentették be a csődöt, eddig azonban ennek a jelét is hiába keresték az újságírók.

A Cégközlöny április 2-i hirdetménye szerint a bíróság a Quaestor Financial Hrurira Kft. csődeljárásában ma az alábbiakat teszi közzé:

A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Kft. gazdálkodó szervezet (adós) 2015. március 19. napján csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be. A Fővárosi Ítélőtábla 2015. március 31-én kelt határozata alapján az adóst a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

Ezek szerint március 19-én valóban megtörtént a csődeljárás iránti kérelem benyújtása, noha annak nyoma csak most, két héttel a benyújtás után jelent meg a Cégközlönyben a jellemző egy nap helyett. Ennek vélhetően a hiánypótlások elrendelése lehetett az oka.