Tovább terjeszkedik a biztosítási piacon Mészáros Lőrinc

2018.10.04. 10:43

Valutaváltó

Mészáros Lőrinc láthat fantáziát a biztosításban, mert tavaly decemberben már bevásárolt egy biztosító cégbe, a CIG Pannónia biztosítóba, márciusban pedig betársult a biztosítási alkuszpiac saját kis mészároslőrincének, Keszthelyi Eriknek a cégébe, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft-be. Most pedig egy újabb alkuszcégbe vásárolta be magát a feleségével együtt, közvetett irányítást szerzett ugyanis az Agenta Consulting nevű alkuszcégben.

A Népszava a Gazdasági Versenyhivatal közleménye alapján írja, hogy Mészáros Lőrinc és Beatrix a Hungarikum Kft-n keresztül lett tulaj az Agentában. Amúgy ez a cég is Keszthelyi holdingjába tartozik, amely évek óta zsebeli be az állami megbízásokat. A pincérből lett alkuszkirályról itt írtunk bővebben. 

A Népszava szerint Mészáros azért szállt be a cégbe, mert így nagyban köthet biztosításokat többek között az állami tulajdonú vállalkozásokat is – dolgozóira és  vagyonára. A kisebb alkuszcégek viszont emiatt kiszorulhatnak a piacról. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?