Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymillió román munkanélküli lesz

2010.01.28. 16:29

Romániában az év közepére egymillióra nőhet a munkanélküliek száma - vélekedett Bukarestben Jeffrey Franks, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségének vezetője, akinek e véleményét nagy terjedelemben, kommentálva is ismertette a román sajtó. (Magyarországon 445 ezer a munkanélküliek létszáma - a szerk.)

Az IMF, az Európai Unió és a Világbank képviselői egy héten keresztül együttesen vizsgálták a román gazdaság helyzetét, elsősorban annak tükrében, hogy az ország milyen mértékben teljesítette a készenléti hitelszerződésből fakadó eddigi feltételeket. Románia februárban lehívhatja a tavaly év végéről "átcsúszott" 1,5 milliárd eurós harmadik, illetve a most esedékes 0,8 milliárd eurós negyedik részletet. Ehhez a 2,3 milliárdhoz hozzáadódik az Európai Unió által biztosított kölcsön egymilliárd eurós részlete.