Az E.on február 4-ig olvassa le az átvett Emfesz-ügyfelek mérőóráit

2011.01.13. 14:25

Február 4-ig olvassa le az E.ON azon új ügyfeleinek mérőóráját, akiket az Emfesz Kft. kereskedelmi engedélyének felfüggesztése miatt vesz át.

Az E.ON Hungária Zrt. közölte, hogy adminisztratív teendőjük az érintetteknek egyelőre nincs, a szolgáltatást megszakítás nélkül, a megszokott módon vehetik igénybe. A cég arra kéri az érintetteket, hogy a gázmérők leolvasásában segítsék a pontos leolvasást, mert ez  feltétele a korrekt elszámolásnak.

A Magyar Energia Hivatal január 5-én 90 napra, január 13-i hatállyal felfüggesztette az Emfesz Kft. gázkereskedői engedélyét, majd január 11-én megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik az Emfesz ügyfeleit.

A Magyar energiahivatal közlése szerint a lakossági fogyasztók ellátására az E.On és a GdF Suez jelenlegi ellátási területére nem érkezett más egyetemes szolgáltatótól ajánlat, így ezek láthatják el az Emfesz korábbi felhasználóit a területükön érvényes hatósági maximált áron.

A Tigáz és a Főgáz ellátási területére több ajánlat is érkezett. A kialakult árverseny eredménye alapján a Tigáz a Főgáz ellátási területén lévő, a Főgáz a Tigáz területén lévő korábbi Emfesz-felhasználókat láthatja el az adott területen érvényes maximált hatósági árnál alacsonyabb áron.