Becsaphatta Ferihegyet a Zóna Taxi

2011.02.08. 19:35 Módosítva: 2011.02.08. 19:51

Csalás gyanúja miatt indított eljárást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) ismeretlen tettes ellen. A gyanú szerint a Ferihegyen korábban taxiszolgáltatást végző Zóna Taxi valótlan forgalmi adatok alapján fizetett díjat a repülőtéri üzemeltetőnek – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A nyomozás során gyanú vetődött fel arra vonatkozóan, hogy a Ferihegyi repülőtér üzemeltetőjével szerződéses kapcsolatban álló társaság 2006 és 2010 között valótlan forgalmi adatok alapján fizetett fuvaronkénti díjat a Budapest Airport Zrt.-nek, és ezzel megkárosította a céget.

Az RRI munkatársai házkutatást tartottak a Zóna Taxi budapesti székhelyű gazdasági társaság telephelyein, a tulajdonos és a tisztségviselők lakásán, ahol a nyomozók különböző dokumentumokat és informatikai eszközökön tárolt adatokat foglaltak le.

A rendőrség Veres István, a Zóna Taxi vezérigazgatójának lakásán is házkutatást tartottak. Veres István elismerte, hogy volt nála házkutatás, de szerinte szó nem volt semmilyen csalási ügyről. A házkutatási határozat szerint az Sz. György és társai ellen vesztegetés miatt folyó nyomozás ügyében jártak nála, illetve cége irodájában a rendőrök.

"Csalásról sem szóban, sem írásban nem volt szó" – tette hozzá. Azt is megjegyezte, hogy 2008 óta nem fuvaronként, hanem havi fix összeget fizetett a Zóna Taxi a repülőtérnek. A rendőrök egyébként a lakásán a gyerekeinek a laptopját foglalták le, míg az irodájából könyvelési iratokat vittek el – mondta Veres.