Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Történelmi rekord az Audinál

2011.05.02. 12:45

Minden idők legjobb negyedévét zárta márciusban az Audi. A magyarországi gyárának jelentős bővítésére készülő német autógyár várhatóan az egész évet is rekorderedménnyel fogja zárni. A kereslet élénkülésének köszönhetően a bevétel 27 százalékkal nőtt az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, és első ízben lépte át a 10 milliárd eurós határt, 10,5 milliárd eurót tett ki.

A működési eredmény 1,1 milliárd euró volt - egy évvel korábban 478 millió -, és ezzel a Volkswagen-leány ismét a legnagyobb hozzájárulást adta az anyavállalat eredményéhez. Az Audi összesen 312.600 kocsit adott el a január-márciusi időszakban, 18,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság, az idén pedig 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése. A 900 millió eurós beruházás révén közvetlenül 1.800 új munkahely jön létre.