Kelet felé terjeszkedne az OTP-csoport

2011.06.15. 14:04

Az OTP csoport az oroszországi és a bulgáriai leánybankjával a legelégedettebb, s érdeklődést tanúsít kazahsztáni és türkmenisztáni bankok iránt - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Vedomosztyi című orosz üzleti lapban szerdán megjelent interjúban.

Az OTP külföldi terveiről elmondta: Oroszországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Montenegróban, ahol a leánybankok jelentős piaci részekkel bírnak, az OTP azon van, hogy ezt a piaci részt megőrizze és növelje.

Romániában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában, ahol csekély az OTP piaci része, állandóan vizsgálják az újabb akvizíciók lehetőségeit. Azerbajdzsánban korábban szándékozott a csoport bankot vásárolni, s a tárgyalások már előre haladtak, amikor az OTP a válság miatt visszalépett - mondta.

"Jelenleg azt kutatjuk, milyen piacok lehetnek még érdekesek a csoport számára. Ez a volt Szovjetunió és Ázsia államaira vonatkozik. A lehetséges célpontok között van Kazahsztán és Türkmenisztán. Számunkra különösen fontos, hogy a piaci rész legalább 10 százalék legyen, s hogy ehhez megfelelő betétállomány járuljon" - jelentette ki.