Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Walesből Magyarországra telepít gyártókapacitást a Bosch

2011.06.28. 12:17

Csütörtökön lesz az utolsó munkanap a Bosch húsz éve működő walesi járműalkatrész-üzemében, ahonnan Magyarországra telepíti a gyártást, számolt be kedden a BBC a honlapján.

A németországi központú cég - a világ legnagyobb autóipari beszállítója - 2010 januárjában döntött arról az áttelepítésről, ami a korábbi tervek szerint várhatóan idén fejeződik be.

A Bosch szerint a walesi üzemben előállított generátor-részegységek értékesítése jelentősen csökkent a válság miatt, és a jelenlegi piaci környezetben jelentősen megnőtt az autóipari szektorra nehezedő költségcsökkentési nyomás. A magyarországi munkaköltségek a walesieknek kétharmadát teszik ki a BBC beszámolója szerint.

A Bosch csoport Magyarországon miskolci, budapesti, egri, hatvani telephelyein közel 7 000 embert foglalkoztat. A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Jelenleg 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon.