Egyre több fuvarozó fizetésképtelen

2012.05.15. 08:25

A fuvarozók és logisztikai tevékenységgel foglalkozók körében 3 százalékkal nőtt a cégek fizetésképtelenségi mutatója az első negyedévben 2011 azonos időszakához képest, ami elmarad ugyan a 25 százalékos nemzetgazdasági átlagtól, de az eljárások száma még mindig magas, írta a Világgazdaság kedden a Coface Hungary hitelbiztosító elemzése alapján.

Megjegyzik, hogy tavaly az első három hónapban éves bázison több mint ötven százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma e területen. Az idén az első negyedévben 495 eljárás indult fuvarozó és logisztikai cégek ellen, az esetek 56 százaléka végelszámolás, másik fele felszámolás volt, csődeljárást csak egy-két esetben indítottak. A Coface adatai szerint az iparágban összesen 19.929 cég volt bejegyezve az első negyedévben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla