Ciprus orosz kölcsönt szeretne

2012.06.14. 17:09

A ciprusi kormány hivatalos képviselője csütörtökön azt mondta, hogy Nicosia újabb kölcsönszerződést tervez kötni Oroszországgal. A ciprusi illetékes nem szólt a tervezett kölcsön nagyságáról, csak annyit mondott, hogy már tartanak a tárgyalások az orosz féllel. Hét elején ciprusi illetékesek arról számoltak be, hogy a tervek szerint Oroszországhoz, Kínához vagy az Európai Unióhoz fordulnak legfeljebb 4 milliárd euró kölcsön ügyében.

Ciprus tavaly decemberben már kapott 2,5 milliárd euró hitelt Oroszországtól, akkor négy és fél évre, 4,5 százalékos kamattal. A súlyos gondokkal küszködő ciprusi gazdaság az első negyedévben is recesszióban volt, a hazai össztermék (GDP) 0,4 százalékkal csökkent az előző három hónaphoz képest. A gazdaság hanyatlása ezzel felgyorsult, a múlt év utolsó negyedében még csak 0,3 százalékkal zsugorodott a GDP.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla