Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvette az állam az Égáz-Dégázt

2018.01.11. 11:51

A mai naptól Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagja az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába került. Az eladó a korábbi GDF-Suez, az Engie International Holding B.V. Ezzel újabb fontos céget vett meg az állami Nemzeti Közművek.

A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül. A közleményből nem derül ki, hogy az állami cég mennyiért vette meg az Égáz-Dégázt, ezért erre rákérdeztünk az állami cégnél. A válaszokat amint megkaptuk, közöljük.

„Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincsen, hosszabb távon azt szeretnénk, hogy még jobb és egyszerűbb szolgáltatást érjenek el” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tranzakcióval a társaság eszközei és tudásbázisa, valamint a 23125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózata is a Nemzeti Közművek tulajdonába került. Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 000 kilométert.

A közel 500 főt foglalkoztató társaság Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén, 6 megyében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja. 

Az üzlet részleteiről ebben a cikkben írtunk bővebben.