Az MVM lett a nemzeti közművek kizárólagos tulajdonosa

2019.08.30. 14:55

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MVM Zrt. 100 százalékos tulajdonába került, a magyar állam az MVM egyedüli részvényeseként az NKM-ben meglévő kisebbségi részesedésével megemelte az MVM alaptőkéjét - írja az MTI.

Az MVM pénteki tájékoztatása szerint a 13,4 milliárd forint értékű tőkeemelés értelmében az MVM 100 százalékos leányvállalatává vált az NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Az NKM Csoport teljes beolvadásával a legnagyobb hazai iparági tudásközpontként működő energetikai holding jött létre, amely a teljes energetikai értékláncot lefedi szolgáltatásaival, illetve szakmai felkészültségével minden eddiginél nagyobb mértékben járul hozzá Magyarország ellátásbiztonságához - fogalmaznak a közleményben.

Az MVM Csoport Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja; 57 tagvállalatával, több mint 1700 milliárd forintos árbevételével, több mint 12 000 munkavállalójával és közel 4 millió lakossági és vállalati ügyfelével megkerülhetetlen szereplője a magyar gazdaságnak, amelyre több mint 600 milliárd forint hatást gyakorol a költségvetési befizetésen, a béreken és a különböző beszállítókon keresztül - közölte az MVM.