Meghosszabbította az eljárását a KDB motorvonattender ügyében

MTI
2005.08.03. 15:04

A Közbeszerzési Döntőbizottság tíz nappal, augusztus 14-ig meghosszabbította az eljárási határidőt a MÁV motorvonat-tender ügyében. A testületnek a megadot időpontig kell határozatot hoznia - közölték az MTI érdeklődésére a döntőbizottság titkárságán szerdán.

A Közbeszerzések Tanácsa több tagja jogorvoslati eljárást kezdeményezett hivatalból a MÁV motorvonat elővárosi tenderével kapcsolatban hozott legutóbbi közbeszerzési döntőbizottsági határozat ügyében. Az eljárást Kreszán Albert, Horváth István, Hódsági Tamás, Kelemen Géza és Nagy Levente tanácstag kezdeményezte július 20-án.

A közbeszerzési döntőbizottság július 4-i határozatában megsemmisítette MÁV Rt. június 1-jén kihirdetett motorvonat-tender eredményét, amely szerint a közbeszerzés győztese a Stadler lett, mivel a Bombardier ajánlatát érvénytelenítették. A határozatban kötelezték a MÁV-ot, hogy tegye lehetővé a Bombardier számára újabb ajánlat beadását.

A MÁV ezt követően úgy döntött, hogy az esélyegyenlőség biztosítása érdekében mindkét pályázónak lehetővé teszi az ajánlattételt, s a cégek be is nyújtották az új ajánlatokat.

A MÁV az MTI-vel azt közölte, hogy augusztus 4-én, csütörtökön kihirdetik a tender eredményét, mert lejár az ajánlattételi kötöttség érvényességére vonatkozó törvényben szabályozott határidő. A tender kiírásakor szakértők mintegy 130 milliárd forintra becsülték az ügylet értékét, amelyben a MÁV 30 plusz 30 darab motorvonatot kíván beszerezni az elővárosi közlekedés korszerűsítésére.