26 milliárdos hitelt vett fel a Hankook Magyarország

MTI
2006.04.04. 14:18
A dél-koreai tulajdonú Hankook Tire Magyarország Rt. 100 millió eurós - mintegy 26 milliárd forint - hitelről szóló megállapodást írt alá egy nyolc bankból álló nemzetközi konzorciummal - jelentette be a hitelt közvetítő KDB Bank Zrt. kedden. A kölcsön futamideje öt év, a hitel visszafizetését a Hankook Tire Co. vállalja. A hitel a dél-koreai gumiabroncsgyártó cég magyarországi leányvállalata, a Hankook Tire Magyarország Rt. tervezett dunaújvárosi üzemének felépítését finanszírozza.

A tervek szerint az új dunaújvárosi üzem 2007 nyarán kezdi meg a termelést, és évi 10 millió gumiabroncsot fog gyártani. Az új gyár több mint 1.500 új munkahelyet teremt a térségben. A Hankook és a KDB vezetői 2005 novemberében írtak alá megállapodást arról, hogy a dél-koreai állami tulajdonú bank lesz a magyarországi Hankook-beruházás finanszírozója.

A Hankook Tire - a világ hatodik legnagyobb gumiabroncsgyártója - 2005-ben döntötte el, hogy tevékenységét kiterjeszti Kelet-Európára, és Dunaújvárosban építi fel új gyárát.