Árpád
-2 °C
4 °C

Erősebb lett a BUX

Portfolio
2006.07.03. 17:04
A nap végén megérkeztek a profitrealizálok a pesti börzére melynek következtében 21 122 pontra is visszament a BUX, azonban a vevők erősebbnek bizonyultak így végül 0,57 százalékos erősödéssel 21 521 ponton fejezte be a napot. A régiós indexek végül vegyesen zárták a napot, a lengyel WIG 20 0,01 százalékot, a cseh PX50 0,22 százalékot csökkent, míg az orosz RTS 1,16 százalékot emelkedett.

A mai napon a legnagyobb forgalmat ismét az OTP papírjaival bonyolították le a befektetők. A bankpapírok 6570 forinton is járva végül 3 százalékos erősödéssel 6460 forinton fejezték be a napot. Az emelkedés nagymértékben köszönhető a mai napon napvilágot látott akvizíciós hírnek. Eközben a bankszektor másik szereplője, az FHB részvényei a múlthéten megjelent bankadó módosításáról szóló hírnek köszönhetően 1,7 százalékos erősödéssel forinton zártak. A gyógyszergyártók közül ma a Richter iránt mutatkozott élénkebb kereslet melynek következtében a társaság részvényeinek árfolyama az átlagost meghaladó forgalom mellett 2,64 százalékos emelkedéssel búcsúztak a naptól, míg szektortársa az Egis, alacsony forgalom mellett 1675-ot veszített értékéből. Az osztalékpapírok közül az Mtelekom 1,43 százalékot, az Émász pedig 1,2 százalékot hanyatlott, míg a Démász 0,65 százalékot emelkedett. A kisebb papírok jelenleg háttérbe szorultak a befektetőknél, melynek köszönhetően a Fotex stagnált, a Rába 0,13 százalékot emelkedett, a Synergon pedig 2,18 százalékot veszített értékéből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?