Októberre egyesítenék a KPMG és az Andersen közép-európai irodáit

MTI
2002.03.25. 16:25
A KPMG és az Andersen képviselői tárgyalásokat folytatnak annak lehetőségeiről, hogy a közép-európai régióban összekapcsolják működésüket - tájékoztatta az MTI-t a KPMG Hungaria Kft. szóvivője, Scheibelhoffer Miklós.

A tárgyalások összetettsége ellenére a két könyvvizsgáló és adótanácsadó cég a mielőbbi megállapodásra törekszik, azzal a szándékkal, hogy 2002 októberéig egyesítsék működésüket. Ebben állapodtak meg a KPMG és az Andersen Közép-Kelet-Európában működő irodáinak vezetői a múlt hét végi budapesti megbeszélésükön.

Az Andersen közép-európai regionális irodája (Andersen in Central Europe) Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban működik. A KPMG regionális irodája (KPMG CEE) 16 közép-kelet-európai országban nyújt szolgáltatásokat egységes működési rendszer alapján.

Az átalakulás, illetve az együttműködés függ a további tárgyalások eredményétől, a későbbiekben pedig konkrét megállapodások végrehajtásától. Az előzetes egyeztetés szerint a szervezet a KPMG nevet használja a jövőben, de a végleges döntés előtt erről piackutatást végeznek.