Ödön
2 °C
11 °C

Nem vagyunk versenyképesebbek

2014.03.31. 17:50
igaz-ami-igaz 5

Az állítás: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta: "a magyar gazdaság már most is sokkal versenyképesebb mint 4 évvel ezelőtt volt, de a következő ciklusban szükség lehet az Új Széchenyi Terv felülvizsgálatára, mert vannak olyan területek, amelyeket be kell vonni az «új gazdaságpolitikai gondolkozásba»."

A tények: Valójában a fontosabb versenyképességi listákon nemhogy sokkal versenyképesebbek nem lettünk, de még vissza is csúsztunk. Az inkább a befektetők szubjektív véleményére alapozó Világgazdasági Fórum listája alapján négy évvel ezelőtt 52-ek, 2013-ban viszont már csak 63-ak voltunk 189 országból. A felméréseit szakértői véleményeire alapozó Világbank Doing Business listáján pedig 12 helyet visszacsúszva a 46. helyről indulva az 54. helyen landoltunk.

Az ítélet:  Egyáltalán nem igaz.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?