Állóhelyek is lehetnek a Ryanair gépein

2009.07.06. 13:32 Módosítva: 2009.07.06. 13:34

Újabb költség- és hatékonyságcsökkentő tervvel állt elő az ír Ryanair. Ezúttal azt találták ki, hogy az utasok állva is utazhatnak. A fapados légitársaság ügyvezetője, Michael O'Leary már tárgyal a Boeing repülőgépgyártóval a gépek kialakításáról. Igaz, az engedélyt még nem kapták meg az ír légiközlekedési hivataltól. A Ryanair szóvivője azt nyilatkozta a Sunnak, hogy amint megkapják az engedélyt, bevezetik az állóhelyeket is.

Michael O'Leary egyébként egy kínai légitársaságtól, a Springtól vette az ötletet, ők is hasonlót terveznek bevezetni. A Ryanair azt várja, hogy ettől 50 százalékkal nő a férőhelyek száma, és 20 százalékkal csökkennek a költségek.

Nem ez az első alkalom, hogy a Ryanair olyan költségcsökkentő lépéseket vezet be, mely vitát vált ki. Május végétől sok repülőtéren az utasoknak kell a csomagokat elvinni a repülőgépig, októbertől meg akarják szüntetni a személyes jegy- és csomagkezelést mind a 146 repülőtéren, ahol járatot üzemeltet. Nemrégiben súlyadót akartak bevezetni, a túlsúlyos utasoknak többet kellett volna fizetni a jegyért.

Via Telegraph