Magyar kézre kerülhet a munkácsi vár

2009.02.23. 13:27 Módosítva: 2009.02.23. 13:56
A munkácsi vár egy részét annak tulajdonosa, a városi tanács bérbe adja 2056-ig. Az ingatlanban éttermet és szállodát alakítanának ki a műemléki jelleg megőrzésével. Az ITD Hungary magyar vállalkozások jelentkezését is várja.

A magyar történelemben fontos szerepet játszó munkácsi várban étterem és szálloda kialakítására és működtetésére befektetők jelentkezését várja az ITD Hungary, közölte a magyar befektetésfejlesztési társaság.

Kárpátalja nevezetes történelmi műemlékének egy részét ugyanis a tulajdonos, a munkácsi városi tanács 2056-ig bérbe adja. Az idegenforgalmi tevékenységhez szükséges infrastrukturális feltételeket már a befektetőnek kell megteremteni, megőrizve az épület műemléki jellegét, olvasható az ITDH közleményében.

A magyar befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség 2009. március 13-ig várja azoknak az üzletembereknek a jelentkezését, akik fantáziát látnak a befektetésben, kihasználva a történelmi lehetőséget.

Az ITD Hungary külföldi befektetési lehetőségeket kutat fel a magyar kis-, közép- és nagyvállalatok számára. Az állami ügynökség segítséget nyújt a külföldi cégalapításban is, és letelepedés után helyszíni tanácsadással is támogatja a magyar vállalkozásokat.

A társaság emellett a külföldi cégek magyarországi befektetéseit is ösztönzi. Ennek érdekében a cég koordinálja a gazdasági tárca által tavaly kezdeményezett befektetőbarát önkormányzatok programot. Ennek első szemináriumát február 24-én, kedden rendezik az ITD szlházában, ezen Rétfalvi György vezérigazgató beszél a települések és az ITD Hungary közös befektetésösztönzési stratégiájának és akciótervének kialakításáról.