Kecskemétre megy a magyar autóipar

2008.12.04. 09:23
Autóipari beszállítói konferenciát rendeznek pénteken Kecskeméten. A pénzügyi krízisből lett globális válság eddig az autóipart érintette legsúlyosabban Magyarországon.

A Kecskemétre szervezett pénteki autóipari beszállítói konferenciára eddig csaknem 450 beszállító és szolgáltató cég regisztrált mintegy hatszáz résztvevővel - mondta Kilián Csaba, a magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary befektetési igazgatója. Az alkatrészgyártó cégek mellett biztonsági, informatikai, pénzügyi, építőipari, vendéglátó-ipari vállalatok részvételére számítanak.

A rendezvény célja a Magyarországon már működő autógyártó vállalatok, illetve a gyártást a közeljövőben megkezdő Daimler AG beszerzési-beszállítási gyakorlatának bemutatása. A konferencián a beszállítóvá válás feltételeit többek között a Daimler AG, a Magyar Suzuki Zrt., a General Motors és az Audi beszerzési vezetői ismertetik, beszállítási tapasztalataikat pedig autóipari beszállítók, például a Knorr-Bremse osztja meg a hallgatósággal.

Az autóipar a válság eddig legnagyobb áldozata Magyarországon. Az Index elbocsátásszámlálójára érkezett bejelentések szerint eddig a legnagyobb számban az ebben az ágazatban tevékenykedő cégek jelentettek be létszámcsökkentéseket. A legnagyobb egyedi elbocsátást is egy autóipari vállalat közölte: a Magyar Suzuki esztergomi gyárából 1500 dolgozót fognak elküldeni, és a cég termelését a negyedével csökkentik 2009-ben.  • Hírek
  • Árfolyam