Aliz
3 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Egy autóipari beszállító új gyárat épít

2008.12.01. 15:28

Elektronikai alkatrészeket gyártó üzem alapkövét helyezték el hétfõn a Gyöngyösi Ipari Parkban, az új üzem termékeinek 70 százalékát az autóipar használja majd föl. A Baden-Württembergi székhelyû Dr. Karl Bausch GmbH által mûködtetett Bausch Kft., a technológiával együtt 5 millió euró értékû beruházással elkészülõ üzemben a jövõben 100-120 embert foglalkoztat majd - közölte Kurt Bausch cégtulajdonos az alapkõletétel alkalmából megtartott sajtótájékoztatón.

A 3600 négyzetméter alapterületû üzemcsarnok a tervek szerint márciusra készül el, a gyáregységben elektromotor alkatrészek, illetve az ezekhez szükséges, úgynevezett stancolt lemezek készülnek majd - tette hozzá. A cégtulajdonos elmondta: a 360 embert foglalkoztató németországi üzemük mellett Magyarországon, a fõvárosban 1995 óta mûködtetnek gyártó kapacitást 60 ember foglalkoztatásával. A cégcsoport éves árbevétele eléri az 50 milliárd eurót - tette hozzá.

Günter Bausch, a társaság társtulajdonosa azt hangsúlyozta, hogy a cég egyik legnagyobb partnere a Bosch miskolci gyára. Vagyis elsõsorban a két várost összekötõ jó közlekedési útvonalak miatt esett a választásuk Gyöngyösre a Heves Megyei Önkormányzat közvetítése nyomán.

Hiesz György a város polgármestere arról szólt, hogy a Bausch immár a 8. betelepülõ a város ipari parkjában, ahol mintegy félezer ember talál munkát. Az önkormányzati vezetõ különösen fontosnak nevezte, hogy a németországi székhelyû társaság az autóipart sújtó gazdasági krízis mellett hajtja végre a Gyöngyösre tervezett beruházást.