Angol kirúgásokból magyar munkahelyek

2009.04.06. 06:59
Magyarországra telepíti egyik brit üzeméből a cigarettafüstszűrő-gyártás nagy részét a Filtrona Filters. Az ottanitöbb mint 230 fős elbocsátás nyomán itthon további 30-40 ember találhat munkát.

Az angliai Jarrow városában található üzem 365 dolgozójából 233-at küldenek el, az egységben csak a fejlesztés és a legkorszerűbb gyártás marad - mondta a Napinak John Scollen, a Filtrona Filters európai regionális igazgatója.

A cég itthon már 140 főt foglalkoztató üzemet működtet, s látja el a cigarettagyártókat filterrel. Azt még nem tudni, hogy szükség lesz-e kapacitásbővítésre is. A Filtrona Filters Hungary jelenleg sem tétlenkedik a munkaerőpiacon, hiszen friss hirdetésben keres műszakvezetőt, vevői kapcsolattartót, az év elején pedig gépbeállítókat kerestek a céghez

A társaság - amely tavalyelőtt hétezer négyzetméter területet bérelt a szigetszentmiklósi ProLogis Parkban - 2007 októberében kezdte meg termelését. Az anyacég, a Filtrona Plc személyzeti igazgatója elmondta: az elmúlt három évben 35 százalékkal esett vissza az üzem termelése, s a jarrowi üzem stratégiailag sincs olyan helyen, ahonnan ki tudná elégíteni a növekvő piacok igényeit.