Szilvia
5 °C
16 °C

Angol kirúgásokból magyar munkahelyek

2009.04.06. 06:59
Magyarországra telepíti egyik brit üzeméből a cigarettafüstszűrő-gyártás nagy részét a Filtrona Filters. Az ottanitöbb mint 230 fős elbocsátás nyomán itthon további 30-40 ember találhat munkát.

Az angliai Jarrow városában található üzem 365 dolgozójából 233-at küldenek el, az egységben csak a fejlesztés és a legkorszerűbb gyártás marad - mondta a Napinak John Scollen, a Filtrona Filters európai regionális igazgatója.

A cég itthon már 140 főt foglalkoztató üzemet működtet, s látja el a cigarettagyártókat filterrel. Azt még nem tudni, hogy szükség lesz-e kapacitásbővítésre is. A Filtrona Filters Hungary jelenleg sem tétlenkedik a munkaerőpiacon, hiszen friss hirdetésben keres műszakvezetőt, vevői kapcsolattartót, az év elején pedig gépbeállítókat kerestek a céghez

A társaság - amely tavalyelőtt hétezer négyzetméter területet bérelt a szigetszentmiklósi ProLogis Parkban - 2007 októberében kezdte meg termelését. Az anyacég, a Filtrona Plc személyzeti igazgatója elmondta: az elmúlt három évben 35 százalékkal esett vissza az üzem termelése, s a jarrowi üzem stratégiailag sincs olyan helyen, ahonnan ki tudná elégíteni a növekvő piacok igényeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?