Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adóhiány miatt vizsgálják a Sciennetet?

2009.11.26. 15:18
Több százmillió forintos adóhiány okozása miatt indított vizsgálatot a Vám- és Pénzügyőrség egy törzsvásárlói közvetítő vállalkozásnál. Az üggyel összefüggésben egy személyt őrizetbe vettek - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) csütörtökön. Az MTI úgy tudja, hogy a ScienNetről van szó, amelyet nemrég a pénzügyi felügyelet is vizsgált, és más hatóságok eljárását kezdeményezte.

A VPOP csütörtöki közleménye szerint a szervezet Központi Bűnüldözési Parancsnoksága Budapestre és több megyére is kiterjedő összehangolt akciót kezdett meg csütörtökön egy különösen nagy adóhiányt okozó vállalkozás működésével összefüggésben. A külföldön bejegyzett gazdálkodó szervezet Magyarország területén egy speciális törzsvásárlói közvetítő vállalkozást működtetett úgy, hogy a tevékenységével összefüggő, azt terhelő adófizetési kötelezettségének nem tett eleget.

Az MTI információja szerint a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói klubról van szó. Sipos Jenő, a VPOP szóvivője az értesülését nem cáfolta, de a vizsgált céget nem nevezte meg. Elmondta ugyanakkor, hogy az üggyel összefüggésben egy személyt már őrizetbe vettek.ű

A jelen adatok alapján több százmillió forintos adóhiányt keletkeztető vállalkozás működésével összefüggésben számos helyszínen házkutatást tartanak és tanúkat hallgatnak ki a személyi és tárgyi bizonyítékok biztosítása érdekében.

Az adójogszabályokat megtévesztő módon kikerülő több offshore jellegű vállalkozást is felhasználó bonyolult hálózat valamennyi ismert és hazai pénzintézetnél megtalálható pénzeszközeit lefoglalták a VPOP közleménye szerint.

  A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a céget, erről szerdán adott ki közleményt. Mivel azonban sem a klub, sem az azt működtető gazdasági társaságok tevékenységei nem tartoznak a PSZÁF felügyelete alá, a felügyelet a vizsgálatban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.