Már budapesti főnökét keresi a Starbucks

2009.11.30. 07:59

A válság miatt 270 helyett csak 170 új kávézót nyitnak, és régieket zárnak be - írtuk áprilisban. Akkor, az első lengyel kávézó megnyitása idején úgy tűnt, egyelőre lőttek a Starbucks kávézólánc további térségbeli terjeszkedésének. Ami pedig a cég magyar rajongóit érinthette a legérzékenyebben, hiszen az amerikai életmód másik McDonald's szerű ikonja már több mint egy éve megnyitott Romániában és Csehországban is.

Nos, a Népszabadság szerint újra napirendre került a magyar piacra való belépés, egy internetes állásportálon már keresik az üzletvezetőt. Lap kérdésére azonban végül csak annyit válaszolt a térségi franchise jogokat birtokló cég vezetője, hogy "nincs hivatalos állásfoglalás" az ügyben.

Bár a gazdasági környezet nem javult a korábbi nyitási kísérlet óta, egy kávéházakat üzemeltető szakértő szerint jelentősen csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett.