Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Szakmányban szünteti meg a cégeket az APEH

2010.01.07. 06:55 Módosítva: 2010-01-07 07:05:20
Idén az első három munkanapon több mint száz cég adószámát függesztették fel vagy törölték. Akkor hoz ilyen lépést az adóhivatal, ha tartósan elérhetetlen, ezért fiktívnek számító társaságra bukkan.

Csak az idén több mint száz adószámot törölt az adóhatóság. További több mint negyven olyan határozatot hozott, amely adószám felfüggesztéséről szólt.

Három nap alatt tehát naponta több mint harminc társaság adószámát törölte, és több mint egytucatnyival szemben tette meg az első lépést az ide vezető úton - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Az év utolsó hetében és az új év első napjaiban egyébként összesen háromszáz felfüggesztő határozatot hozott a hatóság. A legtöbbet karácsony előtt, 23-án, emellett az adószámok törlését tartalmazó határozatok száma megközelítette a kétszázat.

A lap megjegyzi, hogy 2006 második fele óta, amióta a jogszabályok ezt lehetővé teszik számára, az APEH általában negyedévente kétezer-kétezerötszáz ilyen határozatot hoz az általa el nem érhető, fiktívnek látszó cégekkel szemben.