Oroszoké lehet a debreceni Arany Bika

2010.02.04. 09:34 Módosítva: 2010.02.04. 09:47
Ha a Cívis Hotels Zrt. vezetőinek a február 8-ai csődegyezségi tárgyaláson nem sikerül komoly vevőt bemutatni a hitelezőknek, akkor készülhetnek a felszámolásra – írja a Hajdú-Bihari Napló. Az Arany Bikát is működtető cég állítólag orosz befektetőkkel tárgyal, de a megyei lap szerint túl drágán kínálja a szállót.

Hétfőn több százmillió forintos foglalóval vagy bankbankgaraciát magába foglaló szerződéssel kellene bizonyítani, hogy a sokszor emlegetett, de eddig meg nem nevezett vevő szándékai valóban komolyak – írja a hajdúsági napilap. Ez garantálná, hogy ha a vevőjelölt mégis eláll a vásárlástól, akkor tetemes összeget veszít vele. Ezt a szerződést persze a hitelezőknek még ellen kell jegyeznie.

A Nagytemplom  és az Aranybika Derecenben
A Nagytemplom és az Aranybika Derecenben

Minderre a lap szerint nem sok esély van, hiszen az Arany Bikát 4 milliárdért hirdetik, ami a valós piaci érték közel duplája. A Napló úgy tudja, a Cívis Hotels Zrt. vezetője, Hupuczi László jelenleg egy orosz befeketetővel tárgyal, az érintett a lap megkeresésére nem reagált. Amennyiben nem sikerül vevőt találni, a vagyonfelügyelő kezdeményezheti a bíróságnál a felszámolási eljárás megkezdését, mely az átfutással együtt 5 nap. Így február 15-én akár meg is kezdhetik a felszámolást.

A lap úgy tudja, a vállalkozás adósságállománya a november 27-i csődvédelem kezdetekor közzétett 2,8 milliárd helyett már 3,5 milliárdra rúg. A cég mintegy 120 millió forinttal tartozik az adóhivatalnak, de legnagyobb hitelezője az egyik hazai bank. A közszolgáltatók felé szintén több tízmillió forinttal tartoznak, az E.On a tavaly november óta húzódó sikertelen tárgyalások miatt múlt szerdán ki is kapcsolta az áramot a Bika-tömbben; a cég a számlát azóta sem rendezte.