Elfogynak a helyek a Torkos csütörtökre

2010.02.05. 07:36

Az idén ötödször hirdeti meg a Magyar Turizmus Zrt. a böjtidőszak kezdetére időzített Torkos csütörtök akciót. Ennek keretében a jelentkező éttermek, vendéglők fél áron ajánlják a la carte ételeiket és italaikat. Az idén február 17-én lesz hamvazószerda, a Torkos csütörtökre ezt követően, 18-án kerül sor.

Az éttermek február 15-ig adhatják le jelentkezésüket, tegnapig 1170 étterem regisztráltatta magát a menjunkenni.hu oldalon - írja a Napi Gazdaság. Az adatok alapján valószínűleg a tavalyi csúcsot jelentő 1294 jelentkezőnél is több résztvevője lehet az idén a Torkos csütörtöknek - mondta Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója egy tegnapi sajtótájékoztatón. Az első két évben még csak néhány száz étterem jelentkezett.

Kezdetben több étterem is megpróbált trükközni, vagyis csak bizonyos ételeket adtak fél áron vagy az italt például teljes áron számították a számlába. A Magyar Turizmus Zrt. azonban szigorú szabályokat alkotott, ennek köszönhetően már nem lehet átverni a vendégeket: az éttermeknek mindent 50 százalékos engedménnyel kell adniuk, ráadásul az étlapot sem változtathatják meg a kampányt megelőző egy hétben.

Tavaly 230 ezer vendég torkoskodott, több étterem pedig önszorgalomból meg is hosszabbította a kampányt: mivel rengeteg asztalfoglalás érkezett, aminek már nem tudtak eleget tenni, a hoppon maradtakat pénteken vagy akár szombaton is hajlandóak voltak fogadni. Aki mindenképpen szeretne részt venni a Torkos csütörtökön, annak érdemes mihamarabb asztalt foglalnia, több híres étteremben ugyanis már február első napjaiban elkeltek a szabad helyek.