Magyarok építik a kecskeméti Mercedes-gyárat

2010.05.05. 07:27
Magyar vállalkozások nyerték el döntő részben a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának építési munkálatait. Mellettük a gépkocsigyártási alapanyagok beszállítására már 17 magyar gyártó pályázott sikeresen - közölte Frank Klein, a Mercedes-Benz gyárépítési projektének vezetője.

A Mercedes-Benz a térség legnagyobb munkaadójává szeretne válni. A cég jelenléte óriási előnnyel jár az egész magyar gazdaság számára, mert a 800 millió eurós beruházás 2500 új munkahelyet teremt – közölte a leendő gyár igazgatója.

Frank Klein beszámolt arról, hogy a nem magyar székhellyel rendelkező kivitelezők is több mint 90 százalékban magyar alvállalkozókat bíztak meg az építési munkálatok elvégzésével.

A 441 hektáron 290 ezer négyzetméteres hasznos alapterületű építkezés minden részprojektje a tervek szerint halad, már mintegy 260 munkatársat foglalkoztatnak. A létszám az év végére elérheti a hétszázat.

Frank Klein kiemelte, a sorozatgyártással 2012-ben induló gyár üzemeltetésére is nagy eséllyel indulnak a magyar vállalkozások lehetséges partnerként. A kecskeméti gyár a Daimler cégcsoport rastatti gyárával egy termelési hálózatban végzi majd a gyártási tevékenységet. Magyarországon készül a mai A- es B-osztály utód generációjának összesen négy modellje, a márka így tovább bővíti kínálatát a prémium kategóriás kompakt szegmensében.  • Hírek
  • Hitelkártya