Emília
14 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Nincs fennakadás a magyar Clarionnál

2011.03.22. 12:12

Jelenleg nincs hatással a részben japán alkatrészekből autómultimédiát gyártó Clarion Hungary Electronics Kft. működésére a szigetországban bekövetkezett katasztrófa, közölte a Pest megyében letelepedett japán cég HR és adminisztrációs osztályvezetője.

Menyhárt László elmondta: "Pillanatnyilag inkább csak apróbb kellemetlenségeket tapasztalunk, így például a Japánban fellépő sűrű áramszünet miatt a közös informatikai hálózatban és a vállalatirányítási rendszerben vannak zökkenők". Az autóipari beszállító cég osztályvezetője szerint gondok csak az alapanyag tekintetében lehetnek, mert bizonyos termékekhez Japánból érkezik az alapanyag.

"A későbbieket illetően sokféle verzió létezhet, előfordulhat például, hogy a japán gyártóbázisok nem tudnak működni vagy nem indul újra a japán autóipar" – vázolta a lehetőségeket Menyhárt László. Amennyiben pár hónapon belül rendeződik a helyzet, az ötszáz munkatársat foglalkoztató, több mint 10 milliárd forintos éves forgalmú cég működésében semmilyen probléma nem jelentkezik majd.