Bejött az éttermeknek az idei Torkos csütörtök

2011.04.08. 07:11

Az idén hatodik alkalommal rendezett Torkos csütörtök akció a Magyar Turizmus (MT) Zrt. szerint ismét komoly sikert aratott. Az adatok szerint 200 ezer vendég ült be az akcióban részt vevő több mint 1200 étterembe, írja a Napi..

Az állami turizmuscég tájékoztatása szerint az éttermek 27,2 százaléka Budapesten, 54,4 százaléka vidéki városokban, 18,4 százaléka pedig egyéb településen várta a vendégeket. A "tapasztalt" éttermek fele számolt be arról, hogy a korábbi akciók hatására bővült a vendégkörük, vagyis az akció iránt érdeklődő vendégek máskor is felkeresték őket.

Az MT kérdőívére válaszolt éttermek adataiból az derült ki, hogy átlagosan 164 főt láttak vendégül a Torkos csütörtökön. A fogyasztói visszajelzések döntően pozitívak voltak. A vendégek jó kezdeményezésnek tartják a Torkos csütörtököt, és − bár ez egy naphoz kötődik − szívesen vennének igénybe hasonló kedvezményeket az év más napjain is. Az ételek és italok mellett általában a kiszolgálással is elégedettek voltak a vendégek.