Főnökük háza előtt tüntettek a FÉG-gyár dolgozói

2011.06.10. 12:22

Egyebek mellett elmaradt bérük kifizetését és a szabályos felmondások megkezdését követelték csütörtöki, késő estébe nyúló tüntetésükön a FÉG Konvektorgyártó Zrt. ócsai üzemének dolgozói a cég vezérigazgatójának péceli háza előtt, de írásba foglalt követeléseiket senki sem vette át. Követeléseik teljesítésére tíz munkanapnyi határidőt adtak főnökeiknek.

Bódiné Nagy Johanna a dolgozók szóvivője elmondta: hiába olvasták fel pontokba szedett követeléseiket, hiába függesztettek ki egy, a „pénzünket akarjuk” feliratú transzparenst Gyarmathy Attila vezérigazgató háza előtt, főnökük nem jött ki.

Bukodi Károly, Ócsa polgármestere korábban azt mondta, csaknem kétszáz család megélhetése került veszélybe azáltal, hogy fizetésképtelenné vált a településen működő, végrehajtás alatt álló FÉG konvektorgyár. A helyi önkormányzat ezért egyszeri, 10 ezer forintos rendkívüli szociális gyorssegélyt biztosított az érintett 60 ócsai lakosnak.

Noha a FÉG legnagyobb hitelezője, az MPF Holding felajánlotta a gyár továbbműködtetését, és nemcsak a dolgozók elmaradt bérét, hanem az esetleges végkielégítéseket is kifizetné, a FÉG vezetősége ebbe nem egyezett bele. Így jogilag még állományban, valójában azonban munka és pénz nélkül vannak az alkalmazottak, mivel a termelés egy ideje szünetel.

AZ MTI érdeklődésére Ámon Csaba, a FÉG gazdasági vezetője közölte: épp a vezérigazgatóval tárgyal, ezért csak a délutáni órákban tud tájékoztatást adni az Ócsán kialakult helyzetről.