2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Befuccsolt a 300 milliós autótender

2011.11.03. 06:41

Nem érkezett egyetlen ajánlat sem, így eredménytelenül zárult a MAG − Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. nettó 300 millió forint becsült értékben meghirdetett autóbeszerzése − derül ki a társaság közbeszerzési tájékoztatójából.

A MAG összesen 29 személyautót vásárolt volna, valamint opcionálisan további 13 járművet a szerződéskötéstől számított 15 hónapon belül. A nyertes feladata még négy évre az autók karbantartása és 24 órás assistance szolgáltatás nyújtása, írja a Napi Gazdaság.

A tendert a MAG már másodszor írta ki szeptember végén, az elsőt ugyanis − amelyet augusztus közepén hirdetett meg szintén 29 plusz 13, új vagy egyévesnél  nem régebbi járműre, nettó 300 milliós kerettel − szeptember 15-én visszavonta, arra hivatkozva, hogy az abban előírt műszaki feltételek egy része versenykorlátozó lehet, ami ellentétes a közbeszerzési törvénnyel.

A MAG az augusztusi felhívásban meghatározta, hogy Skoda  Octavia és Skoda Superb vagy azzal egyenértékű autókra vár ajánlatokat. (Az európai uniós elnökségi feladatok ellátásához kapcsolódóan a kormányzat kétszáz járművet vásárolt, illetve bérelt, köztük Skodákat is. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság pedig 600 millió forintért szerzett be Skodákat a miniszterek és államtitkárok számára.)

A MAG-nak sürgős volt a beszerzés, azt gyorsított tárgyalásos eljárás keretében hirdette meg, a részvételi jelentkezési határidő október 10-én járt le. A gyorsított eljárást részben az előző pályázat visszavonásával indokolta a MAG, valamint azzal, hogy a meglévő járműveinek bérleti szerződése az év végén lejár, így mielőbb szüksége van új autókra, amelyek a feladatellátásához szükségesek.

Az MFB tulajdonában lévő MAG látja el az uniós gazdaságfejlesztési pályázatok adminisztrációját és a megvalósuló projektek ellenőrzését, ennek keretében a helyszíni ellenőrzéseket is, ezért is szükséges az autók beszerzése. A vásárlást − a közbeszerzési kiírás szerint − nem uniós forrásból finanszíroznák. A beszerzést várhatóan újból meghirdetik.