17 ezret spórolhatunk a kötelezőn

2011.11.04. 10:07
Tíz autósból kilenc talál magának olcsóbb biztosítást az idei kampányban. A legtöbben a bevezetésre kerülő adónál is többet takaríthatnak meg, a biztosítók azonban idén sem egyformán esznek a tortából.

Tizenhétezer forintot spórolhatnak átlagosan a kötelezőt váltó ügyfelek - közölte a Biztosítás.hu. Ez jóval nagyobb összeg, mint kötelező biztosítás díját várhatóan januártól terhelő baleseti adó, tehát az adó ellenére is spórolhatnak azok, akik váltanak novemberben.

 

Az autósok túlnyomó többsége a piac felét kitevő hét biztosítótársasághoz szerződik, ők nagyjából 13 ezer forint körüli éves átlagdíjat kapnak. Közülük sokan választanak valamilyen kiegészítő biztosítást is, melyekből idén széles a kínálat. Legnépszerűbbek az assistance, a kátyúkár, a Casco és a gyorshajtás biztosítások. Az autósok több mint kétharmada választja az olcsóbb üzemanyagot biztosító kedvezményt.

Bár még a kampány elején vagyunk, az már biztosnak látszik, hogy a mostani díjaknál jövőre már nehezen találnak majd olcsóbbat az autósok, akik könnyen hosszú időre annál a biztosítónál köthetnek ki, akit idén választanak maguknak.