Eszter, Eliza
EUR 382,94 Ft
USD 356,89 Ft
14 °C
24 °C

Brüsszel fújta le a tárgyalást

2011.12.16. 13:04 Módosítva: 2011.12.16. 13:05

Az egyeztetés megszakítása Olli Rehn személyes döntése volt, közölte az EU pénzügyi biztosának szóvivője az idő előtt végetért, a magyar kormány valamint az EU és az IMF között folytatott tárgyalák lefújásáról.

Amadeu Altafaj Tardio, a biztos szóvivője az MTI-nek azt mondta, a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal.

A szerdán benyújtott jegybanktörvényről Simor András, az MNB elnöke lapunknak azt mondta: a kormány politikai komissszárt ültethet a jegybankba, a jogszabály újabb és most már totális hatalomátvétel az MNB-ben. Simor András szerint már az új monetáristanács-tagok belépésével is sérült a függetlenség, most már a működőképesség is veszélybe került.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla