10 új helyre repül majd Wizz Air

Portfolio
2012.02.07. 12:34

További kapacitásbővítéseket jelentett be kedden a Wizz Air a pénteki után. A fapados légitársaság Budapestről tíz új útvonalat indít és a tervezett 5 helyett 6 gépet állomásoztat majd Budapesten - jelentette be Váradi József, a társaság vezérigazgatója.

A pénteken bejelentett új, bukaresti célállomás mellett további 9 új úticélt jelentett be Budapestről mai sajtótájékoztatóján a Wizz Air, reagálva a Malév leállása miatt kialakult piaci résre. A társaság 2012 tavaszától a jelenlegi heti 67 járat helyett 148 járatot üzemeltet majd. Az új célállomások között szerepel Bukarest mellett Szófia, Varsó, Kolozsvár, Malaga, Larnaca, Theszaloniki, Heraklion, Rodosz és Zakhyntos.

A jelenlegi háromról nem 5, hanem 6 gépesre fejleszti fel budapesti flottáját a Wizz Air, amellyel a tervek szerint 2,3 millió utast szállíthat el egy év alatt a légitársaság. Ez már közel áll ahhoz az utasforgalomhoz, amit a Malév produkált az utóbbi években, jelezte Váradi József. A Wizz Air 300 millió eurós beruházást visz véghez Magyarországon és 2400 új munkahelyet teremthet.