Új légitársaság jön Budapestre

2012.03.02. 13:21

Egy új légitársaság landol április 25-én Budapesten, a spanyol-katalán Volotea Airlines az olaszországi Velencéből indít járatokat Budapestre. A diszkont légitársaság hetekkel ezelőtt alakult és elsősorban Európa közepes méretű, más légitársaságok által nem kiszolgált városait kívánja összekötni, írja a Napi Gazdaság.

Az új, spanyol befektetők által alapított Volotea Airlines első bázisrepülőterét, az olaszországi Velence Marco Polo kikötőjét köti össze rövidesen Budapesttel. A Volotea Boeing 717 típusú, 125 személyes repülőgépe szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik a vízre épült olasz nagyváros repülőtere is a magyar főváros között. Ezen az útirányon az elmúlt hónapokban már nem volt légi összeköttetés.  A Volotea bejelentése szerint a legolcsóbb egyirányú jegy (illetékkel együtt)  19 eurótól (körülbeül  5 500 forinttól) is kapható. Korábban a Malév, illetve a Carpatair gépei repültek Velencébe.

A Volotea Airlines Budapestet az elsők között vette fel a célállomásai közé Kam Jandu, a Budapest Airport Légiközlekedési igazgatója, Loredana Tramontano, a Volotea PR- és Ügyfélkapcsolati igazgatója pedig kijelentette, hogy azzal a szándékkal hoztuk létre a Volotea légitársaságot, hogy elérhető áron kínáljon közvetlen járatokat Európa közepes és kisebb méretű városai között.  Az a céljunk, hogy előmozdítsák a hasonló nagyságrendű régiók közötti gazdasági kapcsolatokat.

A Volotea Airlines-t ebben az évben alapították, egyelőre 3 darab Boeing 717-es típusú, 125 személyes géppel. Első európai bázisa a velencei Marco Polo Repülőtéren lesz, innen elsősorban spanyolországi és olaszországi valamint más európai városokba  indítanak járatokat. A Volotea Airlines-t a két korábbi Vueling-alapító, Carlos Muñoz és Lázaro Ros által létrehozott Alaeo S.L. vállalat hívta életre. A vállalat mögött két spanyol  valamint egy amerikai  befektetői csoport áll. Az Európai Unió előírásainak megfelelően a többségi tulajdonsok az európai befektetők.