Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Dolgozói harmadát elküldi a magyar Philips

2012.03.09. 17:01 Módosítva: 2012.03.09. 17:01

Várhatóan 2-3 csoportban 230 munkavállalójától válik meg a Philips székesfehérvári gyára, az elbocsátások már megkezdődtek – közölte a vállalatcsoport regionális kommunikációs vezetője pénteken. Blazsevácz Péter tájékoztatása szerint a cégcsoport – mint azt tavaly áprilisban nyilvánosságra is hozták – a Philips márkájú televíziók gyártásának megerősítésére közös vállalatot hozott létre a számítógép monitorokat már hasonló vegyes vállalatban gyártó TPV-vel.

A közös vállalat létrehozásáról tavaly ősszel született végleges megállapodás, de akkor még nem lehetett tudni, hogy az átalakítás milyen hatással lesz a cég székesfehérvári üzemére, csak azt, hogy a gyártás nem szűnik meg teljesen.

Az együttműködés értelmében a székesfehérvári üzemben kizárólag tv-készülékeket állítanak majd elő, valamint egyes, jelenleg még ott készülő egyéb termékek – szájhigiéniai eszközök, borotvák, telefonkészülékek – végszerelését és csomagolását a Philips egy harmadik gyártóbázisára szervezi ki.

Mint a vegyes cég létrehozása kapcsán elhangzott, a Philips 80 éve gyárt tévéket, azonban az elmúlt években az üzletág nem termelt nyereséget, elsősorban az ázsiai gyártók támasztotta verseny miatt.

Arra, hogy a jövőben mekkora létszámmal dolgozik majd a székesfehérvári üzem Blazsevácz Péter egyelőre nem tudott válaszolni. Úgy vélte, hogy a létszámot minden esetben a piaci szükségletek határozzák meg. Az üzemben tavaly szeptemberben 750 fő dolgozott.  • Vennék
  • Hírek