Lemondott a Volánbusz vezére

2012.04.17. 11:48
A minisztérium alapjaiban változtatta meg a közösségi közlekedésről szőtt terveket, a Volán vezére nem kívánt ehhez asszisztálni. A MÁV vezérigazgatója után így a Volánbusz vezetője is lemondott.

Egy, az Index fórumán megjelent bejegyzés szerint hétfőn lemondott Mészáros László, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója. Az Indóház forrásai szerint a hír valódi, Mészáros lemondását azonban egyelőre nem fogadta el Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Mészáros László 2011 márciusától vezette a céget.

A busztársaság alkalmazottainak szóló levélben az áll, hogy a vezérigazgató kezdeményezte a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megsz üntetését. Az állami cég volt vezetője szerint annyira megváltozott a közösségi közlekedés átalakításának koncepciója, hogy ő annak már nem kíván a végrehajtója lenni.

Esetleges fenntartásaivalal pedig nem szeretné, bármilyen módon is akadályozni a folyamatot, amely végcéljának szükségességéről határozottan meg van győződve. Az átadás-átvétel lezárultáig még ellátja a munkaköréből adódó feladatokat.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos tervekben a legfontosabb változás az, hogy a vasúti és az autóbuszos személyszállító közszolgáltatókat magába olvasztó Nemzeti Közlekedési Holding tervét elvetették. Hétfőn derült ki, hogy a változtatások miatt távozik Szarvas Ferenc, a MÁV vezetője is, és meg nem erősített hírek szerint a holding létrehozását szorgalmazta a most távozó Mészáros is.