Így kereshet négymilliárdot havonta

2012.07.11. 07:23
Elindult a Magyar Kedvezmény Kártya rendszere, kiderült, hogyan lehet pár óra munkával havi egymilliós jövedelemhez és hatalmas kedvezményekhez jutni. Nehezen. Ha minden regisztrált tag sikeres lenne, a negyedik hónapra kedvezménykártya-ország lennénk.

Lehet-e egymilliót keresni havonta, pár óra munkával? – kérdeztük két hete, amikor már több mint 130 ezren csatlakoztak a még el sem indult, MLM-rendszerű Magyar Kedvezmény Kártya programhoz.

A rendszer most már elindult, több mint 154 ezer regisztrált taggal. És most már a feltételek is világosabbak.

Aki tehát havi egymilliót akar keresni, annak nincs más dolga, mint beszervezni maga alá legalább kétszáz embert, és rávenni őket arra, hogy havonta beszervezzenek legalább egy céget a kedvezménykártya rendszerébe. Igaz, némileg visszatartó hatású lehet, hogy a cégeknek fizetniük kell azért, hogy kedvezményeket adhassanak a kártyatulajdonosoknak. Viszont ha mégis sikeresek vagyunk, akkor minden beszervezett cég után 5000 forint üti a markát a beszervező fölötti négy szinten álló tagnak – pontosabban közülük azoknak, akik abban a hónapban szintén beszerveztek legalább egy céget.

A kedvezménykártya rendszerében persze van egy kedvezménykártya is, amit szintén meg kell szerezni, mert enélkül nincs kedvezmény. És hogyan szerezhet kártyát? Ehhez 250 tagot kell becsábítanunk kedvezménykártyázni, vagy ugyanennyi beszervezett üzletre van szükség, és már indulhat is a vásárlás. Aki például Gyetvai István vőfély, az Abakusz könyvelőiroda, vagy Bíró György rendezvényszervező szolgáltatásait venné igénybe, azok már most 20 százalékos kedvezményt kapnak a Magyar Kedvezmény Kártyával, de 15 százalékos kedvezmény jár a móri virágboltban és Farsang Zsolt hidegburkolónál is leesik, az Agipnál pedig 10 százalékkal vásárolhatnak olcsóbban a piramis kellően magas pontján állók. De ők is csak egy évig, a kártya ugyanis csak a megrendelés hónapjának utolsó napjától számított egy év időtartamra biztosít kedvezményes vásárlásokat, a meghosszabbításához újabb MKK-pontokat kell gyűjteni.

Az MLM-alapú Magyar Kedvezménykártya még csak kedden startolt, de már indulása előtt nagy port kavart, az elő-regisztráció során ugyanis úgy szerzett – saját bevallása szerint – 150 ezer tagot, hogy az adataikat megadó jelentkezők azt sem tudták, a rendszer hogyan működik majd, illetve melyik cég áll a kezdeményezés mögött.

A honlapon a titokzatos szervezők jelentős kedvezményeket, akár havi egymillió forint jövedelmet, ingyen kártyát ígértek, a regisztrálóktól pedig azt kérték, felejtsenek el mindent, amit eddig tudtak a fizetős vásárlói közösségekről, a kedvezményhálózatokról és a multi-level rendszerekről. Az indulás után közzétették a honlapon a rendszer üzemeltetőjét, egy frissen bejegyzett céget, az MKK Magyar Kedvezmény Kártya Kft.-t.

A honlapról nem derül ki, hogy a jelenleg feltüntetett több száz elfogadóhely is kifizette-e az éves 30 000 forint plusz áfa díjat, amely a megjelenésükhöz szükséges, vagy ezt majd csak a tagok által beszervezett új üzleteknek kell kicsengetniük, mindenesetre kérdéses, a szolgáltatóknak megéri-e bármennyit is fizetni azért, hogy aztán kedvezményeket adhassanak.

Egyébként ha mind a 150 ezer regisztrált tagnak sikerülne havonta egy elfogadóhelyet a rendszerbe szerveznie, az azt jelentené, hogy nagyjából három és fél hónap alatt mind az 523 ezer működő hazai céget bevonnák a kedvezménykártya rendszerébe, ez pedig a jutalékok kifizetése után is durván 14 milliárd forint tiszta hasznot hozna a szervezőknek, vagyis havi 4 milliárdot.

Eközben az alsó szinteken lévők nem kapnának semmit, legfeljebb az egyre erősebb meggyőződést, havi egymillió forint feletti jövedelmhez inkább egy saját újabb MLM-alapú rendszert kellene alapítani.