Mennyivel is olcsóbb a kedvezménykártyás tankolás?

2012.07.26. 09:28 Módosítva: 2012.07.26. 10:08

Tévesen közölte a Magyar Kedvezmény Kártya a regisztrált ügyfeleinek az Agip töltőállomás-hálózatában kapható kedvezményeket. Valójában nincs 10 százalékos, tehát literenként több mint 40 forintos kedvezmény a kúthálózatnál.

Mint ismert, a már indulása előtt több tízezer tagot toborzó MLM-alapú rendszer honlapján korábban azt hirdette, több mint ezer bolttal áll kapcsolatban, ahol a kártyát  kiváltó tagok jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak, a boltok listáján pedig számos Agip benzinkutat is feltüntettek.

Bár a rendszer lényege, hogy a tagok a beszervezett elfogadóhelyek után kapnak jutalékot – a kedvezményt adó üzleteknek fizetniük kell a honlapon való megjelenésért – az induló lista még nem az MKK tagok által szerzett boltokat tartalmazza. A kedvezménykártya készítői honlapjukon az Euro Discount Clubbal kötött keretszerződése értelmében tüntetik fel a kedvezményt adó boltok listáját, ők biztosítják a bő ezer elfogadóhelyet.

A listán többek közt Agip kutak is szerepelnek, ami az MKK honlapja alapján úgy tűnt, mintha 10 százalékos kedvezményt adna az üzemanyagok árából a kártyatulajdonosoknak. Csakhogy a százalékos kedvezmény – néhány kivétellel – csak a benzinkút boltjaiban található árukra érvényes, az üzemanyagra nem, utóbbira ugyanis visszavonásig egységesen literenként 8 forintos kedvezmény vonatkozik. A hibát azóta honlapján az MKK is korrigálta.

A honlapon a szervezők jelentős kedvezményeket, akár havi egymillió forint jövedelmet, ingyen kártyát ígértek, a regisztrálóktól pedig azt kérték, felejtsenek el mindent, amit eddig tudtak a fizetős vásárlói közösségekről, a kedvezményhálózatokról és a multi-level rendszerekről. Az indulás után közzétették a honlapon a rendszer  üzemeltetőjét, egy frissen bejegyzett céget, az MKK Magyar Kedvezmény Kártya Kft.-t, ügyvezetője Tövis Zsolt.